U heeft 0% van deze enquête ingevuld
Waarschuwing: JavaScript is uitgeschakeld in uw browser. Hierdoor kunt u mogelijk niet alle vragen in deze enquête beantwoorden. Controleer de instellingen van uw browser.

Vragenlijst betreffende het ethisch gebruik van sociale robots in therapie met kinderen met een autisme spectrum stoornis (ASS)

Geachte mevrouw, geachte meneer,

 

Momenteel zijn we aan het onderzoeken of sociale robots gebruikt zouden kunnen worden in therapie voor kinderen met een autisme spectrum stoornis (ASS). Sociale robots zijn robots die kunnen communiceren op een sociale manier met spraak, emoties en gebaren.

 

Omdat we uw mening willen gebruiken om de technologie zo geschikt mogelijk te maken voor kinderen met ASS, vragen we u om onderstaande vragenlijst in te vullen. Op deze manier kunnen we rekening houden met uw vereisten, verlangens en ethische bezorgdheden in het ontwerp van nieuwe interventies die gebruik maken van robots. De vragenlijst bedraagt 60 vragen en het invullen ervan zal ongeveer 10 minuten in beslag nemen.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door een masterstudent psychologie, in het kader van haar thesis, en maakt deel uit van een bredere doctoraatsstudie van Ramona Simut (IWT grant holder, project nummer 121591) en staat onder begeleiding van Prof. Dr. Johan Vanderfaeillie, van het departement Klinische en Levenslooppsychologie, aan de Vrije Universiteit Brussel.

Dit onderzoek is een gedeelde samenwerking tussen ingenieurs, therapeuten/psychologen en ethici, en past binnen het Europese project DREAM (Development of Robot-Enhanced therapy for children with AutisM spectrum disorders).

Bij vragen kan u ons steeds contacteren via e-mail: eva.van.gucht@vub.ac.be of ramona.simut@vub.ac.be.

Alvast bedankt voor uw medewerking!


Eva Van Gucht - masterstudent
Ramona Simut - doctoraatstudent

Deze enquête wordt anoniem afgenomen.

De gegevens die worden vastgelegd bevatten geen gegevens die tot u zijn te herleiden. Behalve als er in een vraag naar is gevraagd.

Als u een toegangscode heeft gebruikt om deze enquête in te vullen, dan verzekeren wij u dat deze toegangscode niet bij uw ingevulde gegevens wordt opgeslagen. Het wordt in een aparte database opgeslagen en het wordt alleen gebruikt om aan te geven of u de enquête wel of niet helemaal heeft ingevuld. De toegangscodes kunnen niet worden gecombineerd met uw ingevulde gegevens.